A tanítványaimnak állandóan azzal rágom a fülét, hogy angolul nézzenek olyan filmeket, amelyek számukra érdekfeszítőek, izgalmasak. A másik szempont, amit hangsúlyozni szoktam, hogy ha túl nehéz nekik angolul megérteni, akkor nézzék angol felirattal, és ne magyarral. (Btw, a tanítványaim mind legalább középhaladó tudásszinttel rendelkeznek!) Az egyik ideális megoldás a dvd, de persze nem mindenki vesz rendszeresen dvd-éket. Ezért (is) érdemes az internetet (fel)használni.

Az egyik nagyon jó kezdeményezés a TED.com, ahol rengeteg izgalmas előadás témájából válogathatnak, amelyek 6 perctől fél óráig tarthatnak. Most egy kedves kolléga révén egy remek találatra bukkantam a tanarblog.bf.hu-ról:

22frames nevű oldal (ITT TALÁLHATÓ) hiánypótló vállalkozás, hiszen nem kevesebbre vállalkozik (egyelőre még béta állapotban), mint hogy a világhálón fellelhető feliratozott filmeket segít nekünk megtalálni. A filmek tematikusan is csoportosítva vannak, azaz kereshetünk pl. animációkra, vagy éppen különböző témájú filmekre (pl. állatok).

Hozzászólások (0)
Ön is mondana valamit?

Keresés

Facebook